Review fotoalbum Saal Digital

Een paar maanden geleden las ik dat Saal Digital opzoek was naar fotografen die hun fotoboek wilde reviewen! Natuurlijk wilde ik dit wel doen en stuurde ik ze een berichtje. Na een paar dagen kreeg ik reactie en kon ik aan de slag met het fotoboek.

Ik besloot om een klein portfolio album te maken met verschillende foto’s die ik in 2016 heb gemaakt.  Ik moest even wennen aan de software van Saal Digital waarmee ik het fotoboek kon maken, maar eenmaal daaraan gewend ging dat prima. Ik ging voor een niet al te groot vierkant formaat, 19 x 19, dit vond ik voor mij een perfect formaat. Niet te groot en ook niet te klein voor wat ik wilde. Ik had de keuze uit diverse kaften, maar mijn oog viel eigenlijk al gelijk op de leather look kaft en hier heb ik zeker geen spijt van. Ik was erg benieuwd of de kaft er net zo uitzag als op de website en gelukkig was dit ook zo!

Fotoalbum door YouPhoto

Fotoalbum door YouPhoto

Toen ik de pagina opensloeg was ik verbaast dat er al gelijk een foto op de eerste pagina stond. Ik had verwacht dat er eerst een witte pagina zou komen.  Gelukkig vind ik het bij de eerste pagina niet storend omdat de foto wel mooi uitkomt. Alleen op de laatste pagina is er ook geen extra witte pagina en hier vind ik het wel erg storend omdat ik de laatste 2 pagina’s wat voller bedrukt had. Ik vind het erg jammer dat ze hier niet over hebben gewaarschuwd, ik hoop zeker dat ze dit wel in de toekomst standaard gaan doen.

Fotoalbum door YouPhoto

Fotoalbum door YouPhoto
Ik had gekozen voor mat papier, waar ik bij nader inzien toch wel een beetje spijt van heb. Er zit namelijk als je goed kijkt een soort glanzend/glitter laagje overheen en dit vind ik echt zonde! Ik zou het dus denk ik mooier hebben gevonden als ik glanzend papier had genomen.

Fotoalbum door YouPhoto

De pagina’s voelen voldoende stevig aan wat een fijn gevoel geeft tijdens het bladeren, daarnaast blijven de pagina’s mooi plat liggen als je ze omslaat wat erg fijn kijken is. Over de kwaliteit van de foto’s ben ik erg tevreden. De kleuren van de foto’s komen overeen met mijn scherm en ze zijn ook mooi scherp! Hier ben ik super tevreden over.

Fotoalbum door YouPhoto

Fotoalbum door YouPhoto

Er zijn dus een aantal dingetjes waar ik iets minder tevreden over ben, maar verder voldoet het fotoalbum helemaal aan mijn verwachtingen en ben ik er erg blij mee! Ben je nieuwsgierig naar het complete fotoalbum bekijk dan hieronder nog even het filmpje. 🙂

Liefs Jessica

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join me on Insta

Copyright © 2018 You-Photo · Theme by 17th Avenue