Tips voor een fotoshoot

Hoe bereid je je goed voor op een fotoshoot?

Oké, een fotoshoot, onwijs leuk allemaal, maar er komt toch best wel wat bij kijken! Wat moet ik aan? Welke locatie? Wat moet ik doen? Geloof me, ik herken dit gevoel! Om je goed voor te bereiden op een fotoshoot geef ik je in deze blog antwoorden op alle vragen die in je opkomen bij het boeken van een shoot. Deze blog is voornamelijk geschreven voor loveshoots, maar is natuurlijk ook super relevant voor portret- en familieshoots. 😉

Bruidsfotograaf Gouda YouPhoto Jessica

Wat moet ik aan tijdens een fotoshoot?

Dit komt vaak als een van de eerste vragen in je op. En dit is zeker niet onbelangrijk! Wat het allerbelangrijkste is, is dat je iets aandoet waar jij je prettig in voelt. Als jij je mooi voelt in de kleding die je aan hebt, dan zal je dit ook uitstralen tijdens de shoot. Ga je samen of met meerdere personen op de foto? Probeer jullie kleding dan op elkaar af te stemmen, zodat jullie mooi een geheel zijn op de foto. Dit zorgt voor rust in de foto. Met matchende kleding bedoel ik niet allemaal een spijkerbroek met een wit t-shirt, hoewel dit vaak als leuk wordt ervaren vind ik dit zelf een beetje saai en past dit ook niet bij mijn fotografie stijl. In mijn foto’s houd ik van zachte en lichte kleuren. Ik ben dan ook een grote voorstander van lichte tinten in kleding: pastel, beige en aardekleuren. Patronen zoals stipjes, ruitjes, streepjes etc. vind ik erg mooi. Let wel op met drukke teksten en afbeeldingen, maar ook hele felle kleuren kunnen erg afleiden op de foto.

Tijdens de shoot is het mogelijk om een kledingwissel te doen. Je kan hierbij kiezen om met de ene outfit iets meer uit te pakken, voor de man een mooie broek en een overhemd en voor de vrouw een mooie jurk. Daarnaast kan je dan kiezen voor een meer casual look, voor de man een (spijker) broek en een leuk t-shirt/trui en voor de vrouw een broek met een blouse/top.

Mooie sieraden, goede make-up en verzorgde nagels zijn altijd een pluspuntje! Je mag de oogmake-up best wel wat extra aanzetten en wat foundation + blush geeft net wat extra’s, omdat een deel op de foto wegvalt. Let er wel op dat je dicht bij jezelf blijft en je het wat natuurlijk houdt.

Tip: laat je haar en make-up van te voren doen bij een kapper/visagist voor de ultieme look!

Bruidsfotograaf Gouda YouPhoto Jessica(^ foto links, haar/make-up: Cynthia Veenman)
(^ foto rechts, haar: Curious Scissors)

Wat is een geschikte fotolocatie?

De locatie draagt bij aan de sfeer van jullie fotoshoot. En kan ook een bepaalde betekenis geven aan jullie shoot als die plek iets bijzonders betekent. Ik merk dat het kiezen van de juiste locatie best lastig kan zijn, daarom wat tips! Denk bij de juiste locatie niet gelijk aan het dichtstbijzijndste park, maar ga eerst eens bij jezelf na wat je nou echt heel mooi vindt. Blader eens door mijn portfolio of kijk op mijn instagram, dan zul je zien dat de ene foto je meer aan spreekt dan de ander. Kijk dan ook bij de foto’s die je mooi vindt naar de achtergrond en omgeving, want dat zijn dan de locaties die meer bij jou passen! Bij een locatie kan je ook denken aan een plek die veel voor jullie betekent. Was jullie eerste date op het strand, of komen jullie graag in een bepaald bos, neem mij mee naar jullie favoriete plekje, ik fotografeer jullie daar graag! Ik word zelf heel blij van locaties als de duinen, een bos met naaldbomen of een zandverstuiving. Hier heb je namelijk prachtige, zachte kleuren en mooi licht. Mooie plekjes zijn in heel Nederland te vinden, vraag vooral ook om advies, ik help jullie graag!

Bruidsfotograaf Gouda YouPhoto Jessica(^Locatie: Soesterduinen)

Moeten we dingen meenemen naar de fotoshoot?

Ik ben niet een fotografe die werkt met heel veel props. Ik wil graag de focus leggen op jullie, zonder teveel poespas eromheen. Maarrr er zijn zeker wel dingen die je mee kunt nemen naar een shoot die net voor dat extraatje kunnen zorgen. Bij een loveshoot of engagement sessie zeg ik heel hard ja tegen een bos bloemen! En dat hoeft helemaal niet té gek, met een paar gave bloemen en wat eucalyptus kom je al een heel eind. Desnoods wil ik ook een mooie bos voor jullie uitzoeken. 😉 Ook kun je denken aan een mooie hoed, een zonnebril, sieraden wat ik hiervoor ook al noemde of iets dat voor jou waardevol is. Of denk een beetje out of the box en neem een fiets mee waar jullie samen op kunnen! Heb je hier ideeën over, maar weet je niet zeker of dit geschikt is, laat het mij dan weten en ik help jullie graag!

Bruidsfotograaf Gouda YouPhoto Jessica(^Bloemen: Blooms)

Hoe gaat het tijdens de fotoshoot?

Een fotoshoot is best spannend en wat moet je nu eigenlijk doen tijdens zo’n shoot? Geen zorgen, ik begeleid jullie door de shoot heen en probeer jullie op je gemak te stellen om zo samen prachtige plaatjes te maken! De stijl die je terugziet in mijn foto’s is romantisch, spontaan en een tikkeltje editorial. Ik geef jullie wat standaard poses die jullie helemaal eigen mogen maken. Wees tijdens de shoot vooral jezelf en geef elkaar een kus op het moment dat je dat wilt, juist de spontane momenten vind ik prachtig om vast te leggen. Ik wil jullie fotograferen zoals jullie zijn, maar ik pas ook graag net dat kleine detail aan om zo het perfecte plaatje te creëren!

Bruidsfotograaf Gouda YouPhoto Jessica

Ik hoop dat jullie met deze tips wat beter zijn voorbereid op een fotoshoot. Heb je nog specifieke vragen dan kan je die natuurlijk altijd nog stellen! Ik kan niet wachten om jullie te fotograferen!

Let’s turn moments into beautiful memories who will last forever!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join me on Insta

Copyright © 2018 You-Photo · Theme by 17th Avenue