“2016” wauw wat een jaar!

In deze blog neem ik jullie mee in een terugblik op het jaar 2016. Voor mij een prachtig jaar waarin ik onwijs veel heb geleerd en compleet nieuwe ervaringen heb opgedaan. Ik sluit dit jaar echt af met een dikke glimlach (haha dat rijmt)! :p

Jessica Jongman door YouPhoto

Waaauuw! Wat een jaar! Ik denk dat als ik heel eerlijk mag zijn dit een van mijn geweldigste jaren was! Want wow wat heb ik veel bereikt dit jaar en zelfs dingen waarvan ik nooit had durven dromen dat ik ze nu al zou bereiken.

Ik fotografeerde al een hele tijd, maar zo midden 2015 merkte ik dat ik fotograferen steeds leuker vond worden en ik er steeds meer dingen uit wilde halen. Ik investeerde in een nieuwe camera en lenzen, maar nog helemaal niet met het idee om het al zo serieus aan te pakken. Ik werd gewoon zo blij van het fotograferen dat ik het steeds meer wilde doen. Het was eigenlijk mijn vriend die eind 2015 zei: “Maar Jess, waarom ga je er nou gewoon niet serieus voor, je vindt het zo leuk om te doen!” En dat heeft me wel over de streep getrokken, dus ja daar ging ik dan. Een Facebookpagina, een website en dan klanten werven! Maar dat is natuurlijk best lastig, want hoe start je zoiets van begins af aan, zonder dat de meerderheid eigenlijk weet wat je doet.. Maar ik wilde dit zo graag, dus besloot ik om er helemaal voor te gaan.

Loveshoot door YouPhoto

Ik wilde van 2016 een knal jaar maken en me niet laten tegen houden door mijn angsten. Want was ik wel goed genoeg om dit te starten, had ik er wel genoeg tijd voor? Super spannend allemaal! Toch merkte ik al gauw dat ik aanmeldingen kreeg en wauw wat vond ik dat leuk zeg! En hoe verder het jaar naderde hoe harder het ging. Ik besloot te investeren in een betere camera, me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ging ik nadenken over wat ik nou echt wilde met mijn fotografie. Je kan namelijk veel richtingen op in de fotografie en ik vond ook veel dingen leuk, maar er waren beduidend shoots die toch echt mijn hart veroverde!

Zo rolde ik ook een beetje in de trouwfotografie, want dit leek mij altijd al zo mooi om te doen en dit wilde ik natuurlijk super graag. Maar wanneer begin je hiermee, ik had namelijk nooit verwacht hier al zo snel aan te beginnen, want het is toch een behoorlijk grote stap. Daarom besloot ik om contact op te nemen met verschillende fotografen met de vraag of ik een keer mee mocht lopen met een bruiloft. Zo kon ik eens kijken of dit echt zo leuk was als ik dacht dat het was..

Al snel fotografeerde ik mijn eerste bruiloft als second shooter en plande ik een bruidsworkshop in bij Bemind Fotografie, want ik was verkocht! Bruidsfotografie had echt mijn hart gestolen! Zo maakte ik bekend dat ik ook bruiloften ging fotograferen en jahoor, de eerste aanmelding kwam al binnen! WAT zo snel? Dit had ik echt nooit durven dromen, wat voelde ik me vereerd zeg.

Bruidsshoot door Youphoto

En ook de laatste maanden van dit jaar liepen zo lekker en waren zo goed als volgeboekt! (AAHH) 29 december fotografeer ik echt mijn allerlaatste shoot van dit jaar. Maar er is niet al te veel tijd om te rusten, want 3 januari moet ik alweer knallen bij de allereerste shoot van 2017! 😀

Wauw, wat een jaar zeg! En wat zijn nu mijn dromen en doelen voor volgend jaar “2017”? (WOW wat gaat de tijd snel zeg, echt bizar eigenlijk!) Na zo’n fantastisch jaar, wil ik stiekem dat 2017 nóg fantastischer wordt. Een nieuw jaar met nieuwe ervaringen, nieuwe shoots, nog meer lieve mensen ontmoeten en natuurlijk op nummer 1, het knallen van bruiloften! YAYY!

Ik had dit natuurlijk nooit kunnen doen zonder alle steun die ik heb gehad dit jaar! Dus bij deze wil ik iedereen die er in 2016 voor mij was, onwijs bedanken voor het vertrouwen in mij en alle enthousiasme, steun en support die ik hierin heb gekregen! We gaan er een fantastisch nieuw jaar van maken!

Voor nu hele fijne feestdagen allemaal & GENIET!

Liefs, Jessica

Portraitshoot door YouPhoto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join me on Insta

Copyright © 2018 You-Photo · Theme by 17th Avenue